Přihlášení
Nákupní košík
A.A. BOBER dostihovetipy.cz facebook


Upozornění pro uživatele virtuálních stájí: Mé fotografie jsou umístěny v galerii na stránkách stáje Ufonek.net. Proto nepište o povolení k užití snímků do virtuálních stájí, jiné nepůjčuji.

Nový rok za dveřmi

Tak, třeskutý mráz je za oknem, a Nový Rok za dveřmi... Přichází čas bilancování, hodnocení a snění o úspěších v nadcházející sezóně.
Sezóna naši mini stáje byla velmi pestrá a plná překvapení. Sherarda čekal první rok účastí v překážkových dostizích, s touto vyhlídkou byl právě pořízen. Začátek zezóny byl rozpačitý. Nezdar na zkušebním skoku v Lysé, pak anulovaný dostih v Brně. Pocity smíšené, nálada hrozná.
Chmury vystřídala euforie v podobě nečekaného vítězství v pardubické klasice, kde Raďas zabojoval a porazil solidního Vineta. Výrok: BOJ 1/2-daleko-daleko-daleko. 1 ročník Polského dne byl pro nás nezapomenutelný. Jenže vyhrát může každý a těžší je to potvrdit, že úspěch nebyl náhodný. Tak jsme cestovali v pozici favorita na druhý konec republiky. Bohužel pro nás přišla ve Varech před dostihama průtrž mračen a Raďas se se svými malými kopýtky v lázeňském městě ,,utopil“ a byl o dvě délky druhý. Ovšem potvrdil příslib do budoucna, soupeřům vskázal, že i s ním se bude muset počítat. Pak přišly trošku smůlovaté srpnové Pardubice, a následný reparát a 3. místo na tomtéž závodišti. S přicházejícím obdobím dostihového svátku Velké pardubické si většina účastníků libovala s deštivým počasím v příznivém turfu pro své čtyřnohé svěřence, naopak s každou kapkou rostla naše beznaděj. Hluboká dráha dala zabrat ale většině startujících, a Sherardo se s ní vypořádal statečně. Čtvrté místo v Křišťálovém poháru se cení! Ono každé umístění při galamítinku v den Velké pardubické má svou prestiž. Prognózy před posledním letošním vystoupením – ve Velké slušovické byly příznivé, tak to nemohlo dopadnout pozitivně. Babie Lato potvrdil výbornou formu, my jsme dostih pro menší zranění nedokončili. I přes to musím hodnotit sezónu pozitivně, finančně byla pro nás zatím nejštědřejší. Otázkou je, jak si Raďas povede v příštím roce. Zkušeností moc nemá, a vzhledem k tomu, kolik vydělal, tak se nevleze nikde jinde než do dostihů I. A II. kategorie. Pardubické crossy čekají na nového hrdinu :-)
Druhý náš zástupce, Joshua se zotavoval z loňského zranění na pardubické dráze. Prodělal letos operaci a po prázdninách ,, u nás doma“ se vrátil do tréninku. Začíná pilně pracovat a jeho kroky budou směřovat buď do bratislavských velkých steeplechase nebo do země špaget a luxusních červených autíček se vzpínajícím se koníkem ve znaku. Tak, napláno váno jest, za rok se těším na další bilancování. Jaké asi bude...?